Schilderprijs.nl

Schilderprijs.nl bereken uw schilder prijs online
Schilder Prijs is een initiatief van De Nooy Meesterschilders, een familiebedrijf dat al sinds 1754 actief is in Voorthuizen. Door de eeuwen heen zijn we gegroeid van een ambachtelijk schilderbedrijf naar een modern en eigentijds bedrijf, waarbij we nog steeds vasthouden aan traditionele waarden. Onze klanten verdienen de beste service.

Voor al uw schilderwerk en houtrot reparaties
Schilderprijs.nl is het adres voor het berekenen en online aanvragen van al uw schilderwerk en reparaties van uw houten kozijnen en of sponningen

Over Schilderprijs.nl
Schilder Prijs is een platform waar woningbezitters en professionele schilders elkaar kunnen vinden voor periodiek onderhoud aan schilderwerk. Het is een initiatief van De Nooy Meesterschilders, een familiebedrijf dat al sinds 1754 actief is en gevestigd is in Voorthuizen.

schilderprijs.nl
Kosten schilderwerk
Binnenschilderwerk
Buitenschilderwerk
Schilder abonnement
Winterschilder

De kosten voor het repareren van houtrot kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de ernst van de schade, de omvang van het aangetaste gebied en de benodigde reparatiemethoden. Hier zijn enkele aspecten die de kosten van een houtrotreparatie kunnen beïnvloeden:

 1. Omvang van de schade: Hoe groter en dieper de houtrot, hoe meer werk er nodig is om het te repareren. Kleine plekken kunnen vaak eenvoudig worden hersteld, terwijl grotere gebieden mogelijk meer tijd en materiaal vereisen.
 2. Aantal aangetaste delen: Als meerdere delen van een houten constructie aangetast zijn, zoals ramen, deuren, kozijnen of gevels, kan de totale kosten van de reparatie hoger uitvallen.
 3. Reparatiemethode: Er zijn verschillende manieren om houtrot te repareren, zoals het verwijderen en vervangen van het aangetaste hout, het injecteren van een houtrotstopper of het gebruik van epoxyhars. Elke methode heeft zijn eigen kosten, afhankelijk van het benodigde materiaal en de complexiteit van de reparatie.
 4. Arbeidskosten: De kosten van een professionele houtrotreparateur kunnen variëren op basis van hun ervaring, reputatie en locatie. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij meerdere vakmensen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 5. Materiaalkosten: De kosten van materialen, zoals houtvervangers, epoxyhars, vulmiddelen en verf, kunnen ook bijdragen aan de totale reparatiekosten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het negeren van houtrot kan leiden tot verdere schade aan de houten constructie en uiteindelijk hogere reparatiekosten. Het is dus verstandig om houtrotproblemen tijdig aan te pakken en een professional in te schakelen om een nauwkeurige beoordeling en een passende oplossing te krijgen.

Om een idee te krijgen van de kosten voor het repareren van houtrot in jouw specifieke situatie, is het aan te raden om contact op te nemen met een professionele houtrotreparateur. Zij kunnen de schade inspecteren, de benodigde reparaties beoordelen en je voorzien van een gedetailleerde offerte. Op die manier kun je een weloverwogen beslissing nemen en de nodige stappen ondernemen om je houten constructies te herstellen en te behouden.

Met een verfkwast en roller in mijn hand,
Begon ik vol goede moed aan een schildersachterstand.
De muren zouden stralen, fris en nieuw,
Maar al snel werd het een groot geklier .

Verfvlekken op de vloer, ramen en deur,
Mijn zelf geschilderde woning, één groot gezeur.
De verf drupte, druiste en liep alle kanten op,
Mijn schilderavontuur was een regelrechte flop.

Toen hoorde ik van Eigenhuis Schilderplan,
De professional die het beter kunnen, man.
Hun expertise en vakmanschap in het schildersvak,
Dat was precies waar ik naar verlangde, gemak.

Ik liet hen komen, zonder enige spijt,
Ze brachten rust, kwaliteit en professionaliteit.
Met precisie, zorg en zonder een enkel misverstand,
Toverden ze mijn woning om met hun schilderplan.

Geen verfklodders meer, geen geknoei en gedoe,
Mijn muren straalden nu, en ik, was nieteens moe
Het contrast met mijn eigen pogingen was te groot,
Eigenhuis Schilderplan, Die hebben het schilderwerk opgeschoond.

Dus als je denkt aan schilderen, groot of klein,
Laat het over aan de professional, dat is wel zo fijn.
Eigenhuis Schilderplan staat voor kwaliteit en gedrevenheid,
Je woning zal schitteren, met hun expertise die leid.

Welkom Jeff! Begin dit jaar is Jeff het team van Eigenhuis Schilderplan komen verstreken. De hoogste tijd om hem aan u voor te stellen. Maak kennis met Jeff Pleket.

Stel je eens voor, wie is Jeff en wat doet hij zoal?

Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Jeff Pleket, 60 jaar jong en kom uit Apeldoorn. Al ruim 36 jaar getrouwd met Rian en vader van 3 zonen. Ik mag zeggen dat ik optimistisch en vrolijk in het leven sta. Al van jongs af aan ben ik naast schilderen bezig met voetbal. Met name AVV Columbia, dat is mijn club! Naast actief voetballen, wat overigens alweer een paar jaar geleden is :), heb ik ruim 20 jaar in het bestuur van de club gezeten. Nu ben ik nog met veel plezier actief in de sponsorcommissie.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor werken in een schildersbedrijf?

Mijn vader had een eigen schildersbedrijf, dus je zou kunnen zeggen dat ik ben geboren met mijn voeten in de verf. Door zijn passie en dat we het thuis elke dag van dichtbij meemaakte, ben ik ook het schildersvak ingerold. Inmiddels heb ik ruim 30 jaar ervaring als schilder en ondernemer in ons prachtige vak. De afgelopen jaren heb ik een uitstap gemaakt naar andere branches. Maar ja, als er eenmaal verf door je aderen stroomt… Daarom ben ik heel blij dat ik bij Eigenhuis Schilderplan weer terug ben ik in het schilder vak.

Vanaf februari dit jaar ben ik begonnen bij Eigenhuis Schildersplan. Ik houd mij vooral bezig met planning en contact met onze Eigenhuis Schilders. Maar daarnaast ook klantcontact, dus kan het maar zo zijn dat u mij aan de telefoon krijgt om te overleggen over welk onderhoudsschema het beste bij uw woning past. Ik heb er heel veel zin in om weer met schilderwerk bezig te zijn.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Iedere dag wordt er onderling op kantoor veel gelachen met elkaar. Ook als ik bij de Eigenhuis Schilders op de klussen kom, zijn er vaak vrolijke gezichten. Ik geniet er van om met mensen en schilderwerk bezig te zijn. De hilarische momenten zullen vast niet lang op zich laten wachten!

Tot slot, welke onderhoudstip wil je onze Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Stel het uitvoeren van uw schilderwerk niet te lang uit. Als u niet tijdig onderhoud, dan wordt het voorbereidende werk alleen maar meer. En dat betekent dat er meer tijd nodig is om het te herstellen, en dat kost weer meer geld… Kortom, wees er tijdig bij! Daarbij kan het onderhoudsplan van Eigenhuis Schilderplan u helpen. Tijdig schilderwerk, per maand betaald en uitvoering op vaste momenten. De aankomende jaren bent u verzekerd van een mooi en goed resultaat van het schilderwerk aan uw woning. Wie weet spreken we elkaar binnenkort.

Welkom Jeff Pleket Eigenhuis Schilder plan

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis Schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Jos Vermeulen, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera, Jan Molenaar, Mario Asselman, Tim van Vegten, Shane van Essen en Donny Pronk.

Eigenhuis Schilderplan: Dé VVE schilder van Nederland

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het schilderwerk van uw Vereniging van Eigenaren (VVE)? Zoek niet verder! Eigenhuis Schilderplan is dé expert op het gebied van VVE-schilderwerk en staat klaar om uw appartementencomplexen in perfecte staat te brengen en te houden.

Schilderwerk aan uw VVE complet

Bij Eigenhuis Schilderplan begrijpen we dat het schilderen van een VVE-complex een uitdagende taak kan zijn. Er zijn vaak meerdere partijen betrokken, verschillende kleurenschema’s en specifieke eisen waaraan voldaan moet worden. Gelukkig hebben wij jarenlange ervaring in het werken met VVE’s en kennen we de complexiteit van dergelijke projecten.

Eigenhuis Schilderplan als VVE schilder

Wat maakt Eigenhuis Schilderplan zo uniek? Allereerst bieden we een plan op maat aan dat volledig is afgestemd op de behoeften van uw VVE. We beginnen met een grondige inspectie van het complex om de staat van het huidige schilderwerk te beoordelen en eventuele problemen of gebreken op te sporen. Vervolgens stellen we een gedetailleerd schilderplan op dat rekening houdt met de planning, het budget en de specifieke wensen van uw VVE.

Bij Eigenhuis Schilderplan streven we naar duurzaamheid en kwaliteit. Daarom maken we gebruik van hoogwaardige verfproducten die lang meegaan en bestand zijn tegen de invloeden van het weer. Onze ervaren schilders zijn vakmensen die bekend zijn met de nieuwste technieken en zorgen voor een professionele afwerking.

Naast het schilderwerk bieden we bij Eigenhuis Schilderplan ook aanvullende diensten aan die uw VVE kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan o.a houtrotreparatie . Op deze manier kunnen we uw VVE een totaaloplossing bieden en ervoor zorgen dat het complex er altijd verzorgd uitziet.

Klanttevredenheid staat bij Eigenhuis Schilderplan hoog in het vaandel. We streven ernaar om een langdurige relatie op te bouwen met onze VVE-klanten, gebaseerd op vertrouwen en kwaliteit. We luisteren naar uw wensen, communiceren helder en houden ons altijd aan de gemaakte afspraken.

Professionele VVE schilder

Dus, als u op zoek bent naar een professionele en betrouwbare partner voor het schilderwerk van uw VVE, kies dan voor Eigenhuis Schilderplan. Wij nemen het werk uit handen, zorgen voor een perfect resultaat en laten uw complex weer stralen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek wat wij voor uw VVE kunnen betekenen.

Uit onderzoek van Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder onder ruim 250 schildersbedrijven blijkt dat slechts 52% van hen opnieuw voor het schildersvak zou kiezen als ze alles over mochten doen. Daarnaast geeft maar liefst 40% van de schilders aan binnen 10 jaar te willen stoppen. Deze bevindingen werpen geen positief licht op de reputatie van het schildersvak, maar kunnen mogelijk worden verklaard door de huidige omstandigheden, zoals de impact van corona, prijsstijgingen, een tekort aan vakmensen en veranderende regelgeving.

Interessant is dat er een vergelijkbare tendens zichtbaar is in België. De BouwUnie, de branchevereniging voor bouwbedrijven in België, voerde onlangs een vergelijkbaar onderzoek uit. Hieruit bleek dat slechts 56% van de respondenten opnieuw voor het vak zou kiezen, terwijl 32% twijfelde en 13% zeker wist dat ze iets anders zouden kiezen.

De vergrijzing binnen de schildersbranche zet door. Enkele jaren geleden werd al gemeld dat één op de drie schilders binnen 10 jaar zou stoppen, maar dit percentage is inmiddels gestegen tot ongeveer 40%. Hoewel de respondenten voornamelijk eigenaren van schildersbedrijven zijn, is het niet vanzelfsprekend dat dit ook betekent dat het betreffende bedrijf zal stoppen. Het is echter zorgwekkend, gezien het feit dat de instroom van gekwalificeerde schilders al jaren achterblijft.

Om de terugloop als gevolg van vergrijzing tegen te gaan, zijn innovaties die het werk vergemakkelijken een mogelijke oplossing. In het onderzoek werden onder andere exoskeletten, drones, draagbare spuitapparaten en zelfwerkend klimmateriaal genoemd als realistische en/of reeds gebruikte oplossingen.

Nick Polm, van Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder, benadrukt het belang van vakmanschap en vaktrots. Hij stelt dat door aandacht te schenken aan vakmanschap, het schildersvak vanzelf aantrekkelijk blijft voor anderen. Het streven naar betere tarieven/lonen, verbeterde werkomstandigheden door middel van innovaties en het leveren van fantastisch schilderwerk dragen bij aan het blijvende interesse in het schildersvak.

Spouwmuurisolatie en schilderen zijn twee verschillende aspecten van het onderhoud en verbeteren van een woning, maar ze kunnen elkaar wel beïnvloeden. Hier is wat informatie over hoe spouwmuurisolatie en schilderen met elkaar verbonden kunnen zijn:

Spouwmuurisolatie: Spouwmuurisolatie is een methode waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht in de spouw, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een gebouw. Dit heeft als doel om warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie van de woning te verbeteren. Spouwmuurisolatie kan helpen om de temperatuur in huis te reguleren, energiekosten te verlagen en het comfort te verhogen.

Invloed op schilderwerk: Bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie worden kleine gaatjes geboord in de voegen van de buitenmuur, zodat het isolatiemateriaal geïnjecteerd kan worden. Hoewel deze gaatjes later worden opgevuld, kan het invloed hebben op het schilderwerk van de buitenmuur. Als je van plan bent om de buitenkant van je woning te laten schilderen, is het raadzaam om eerst de spouwmuurisolatie te laten plaatsen. Op die manier kan het schilderwerk na de isolatie worden uitgevoerd, zodat het oppervlak volledig glad en in optimale conditie is.

Voordelen van combinatie: Het combineren van spouwmuurisolatie en schilderwerk kan enkele voordelen bieden. Ten eerste zal de spouwmuurisolatie helpen om het binnenklimaat te verbeteren en energie te besparen, waardoor je comfortabeler woont en lagere energiekosten hebt. Ten tweede kan het schilderen van de buitenmuur na de isolatie zorgen voor een frisse uitstraling van je woning, terwijl de isolatie zijn werk doet achter de schermen. Dit kan de waarde van je huis verhogen en het esthetische aspect verbeteren.

Belang van professioneel advies: Het is belangrijk om professioneel advies in te winnen bij zowel een erkend isolatiebedrijf als een ervaren schilder. Zij kunnen je informeren over de beste volgorde van werkzaamheden en eventuele specifieke aandachtspunten die relevant zijn voor jouw woning. Op die manier kun je zorgen voor een goede afstemming tussen spouwmuurisolatie en schilderwerk, zodat beide aspecten optimaal kunnen worden uitgevoerd.

Al met al kunnen spouwmuurisolatie en schilderen elkaar aanvullen en bijdragen aan het verbeteren van de energie-efficiëntie, het comfort en de uitstraling van je woning. Zorg ervoor dat je de juiste volgorde en planning hanteert en vertrouw op professionele expertise om de beste resultaten te behalen.

Om als schilder te beginnen, zijn er verschillende dingen die je nodig hebt. Hier zijn enkele essentiële zaken:

 1. Vakopleiding en ervaring: Het is belangrijk om een vakopleiding als schilder te volgen om de benodigde kennis en vaardigheden op te doen. Een formele opleiding biedt een stevige basis en kan helpen om je als professionele schilder te onderscheiden. Daarnaast is ervaring in het vakgebied waardevol om je expertise en vaardigheden verder te ontwikkelen.
 2. Vergunningen en certificering: Controleer de lokale regelgeving en vereisten om te bepalen of je specifieke vergunningen of certificeringen nodig hebt om als schilder te werken. Dit kan variëren afhankelijk van de locatie en de aard van het werk dat je wilt uitvoeren.
 3. Werkvoertuig: Een betrouwbaar en geschikt werkvoertuig is essentieel voor een schilder. Dit kan een bestelwagen of een ander type voertuig zijn dat voldoende ruimte biedt voor het vervoeren van materialen, gereedschappen en ladders.
 4. Schildersgereedschap en materialen: Zorg ervoor dat je over de juiste schildersgereedschappen en materialen beschikt. Dit omvat kwasten, rollers, schuurpapier, plamuurmessen, afplaktape, verfbakken, ladders en andere benodigdheden die nodig zijn voor het schilderwerk.
 5. Verf en verfproducten: Kies hoogwaardige verf en verfproducten die geschikt zijn voor verschillende oppervlakken en toepassingen. Dit omvat primers, muurverf, lakverf en eventuele speciale coatings die nodig zijn voor specifieke projecten.
 6. Zakelijke aspecten: Als zelfstandig schilder is het belangrijk om de zakelijke aspecten van je onderneming op orde te hebben. Dit omvat het registreren van je bedrijf, het regelen van verzekeringen, het bijhouden van boekhouding en het bepalen van je prijsstructuur.
 7. Marketing en klantenwerving: Om klanten aan te trekken, is het belangrijk om marketingactiviteiten uit te voeren. Dit kan het hebben van een professionele website, het adverteren in lokale media, het verspreiden van flyers of het netwerken met andere professionals omvatten.

Daarnaast is het belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van nieuwe technieken, trends en ontwikkelingen in de schildersbranche. Door je voortdurend te blijven ontwikkelen en te investeren in je vaardigheden, kun je als schilder succesvol worden en hoogwaardig werk leveren aan je klanten.

Als je kiest voor een schilder die is aangesloten bij het Eigenhuis Schilderplan, kun je een aantal voordelen en kwaliteitsgaranties verwachten. Hier zijn enkele zaken waar je op kunt rekenen bij een schilder die deel uitmaakt van het Eigenhuis Schilderplan:

 1. Vakmanschap en kwaliteit: Schilders die deelnemen aan het Eigenhuis Schilderplan zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vakmanschap en kwaliteit. Ze beschikken over de juiste expertise en ervaring om hoogwaardig schilderwerk te leveren.
 2. Betrouwbaarheid: Het Eigenhuis Schilderplan waarborgt de betrouwbaarheid van de aangesloten schilders. Ze zijn gecertificeerd en voldoen aan de vereiste kwaliteitsnormen. Dit geeft je gemoedsrust en vertrouwen in de gekozen schilder.
 3. Gedegen voorbereiding: Een schilder die deelneemt aan het Eigenhuis Schilderplan zal zorgvuldige voorbereidingen treffen voordat het schilderwerk begint. Dit omvat het reinigen en repareren van oppervlakken, het opvullen van scheuren en het schuren van ondergronden om een glad en duurzaam resultaat te garanderen.
 4. Hoogwaardige materialen: Een schilder die is aangesloten bij het Eigenhuis Schilderplan maakt gebruik van hoogwaardige verf- en schildermaterialen. Ze kunnen je adviseren over de beste verfsoorten en afwerkingen die geschikt zijn voor jouw specifieke situatie, om een langdurige en mooie afwerking te realiseren.
 5. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Deelnemende schilders streven naar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Ze kunnen je informeren over milieuvriendelijke verfsoorten en technieken die minder belastend zijn voor het milieu.
 6. Duidelijke communicatie en transparantie: Schilders die deel uitmaken van het Eigenhuis Schilderplan hechten veel waarde aan heldere communicatie en transparantie. Ze zullen je op de hoogte houden van het project, de voortgang en eventuele wijzigingen, en je voorzien van een duidelijke offerte en planning.

Het Eigenhuis Schilderplan is opgezet om consumenten te helpen bij het vinden van betrouwbare en kwalitatieve schilders. Door te kiezen voor een schilder die deelneemt aan dit plan, kun je rekenen op vakmanschap, betrouwbaarheid en duurzaamheid bij het uitvoeren van het schilderwerk aan je woning.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland