‘Daaahag buren, doen jullie ook mee?’

Dat hoorde Henk, een van onze schilders, toen hij laatst bij een rij huizen druk aan het schuren was. Henk komt voor het onderhoudsplan al jaren in de straat en schildert daar bijna alle woningen. Hij staat er bekend als de “straatschilder”. Heb je vragen over het schilderwerk in de straat, dan moet je bij Henk zijn. Als schilder heb je tenslotte goed uitzicht als je boven op de steiger staat.

Het valt ons de laatste jaren op dat buren tegenwoordig nog meer samen doen dan vroeger. Neem nu burendag: prachtig dat dit feest op steeds meer plekken wordt gevierd. Het is toch leuk om samen die bankjes in de speeltuin op te knappen zodat de kids weer heerlijk kunnen spelen? Op een bankje dat je zelf hebt geschilderd, zit je toch net wat lekkerder.

Het schilderen van zo’n bankje is nog goed te doen, maar het schilderen van een compleet huis is andere koek. Dan is #burendag een uitgelezen kans om eens de koppen bij elkaar te steken en te praten over het smeden van een schilderwerkcollectief.

Een heel simpel voordeel van samen schilderen is bijvoorbeeld dat je kunt besparen op de kosten van een hoogwerker. Als die nodig is, ben je snel € 500,- per dag lichter. En dan heb ik het nog niet eens over het transport om hem bij je thuis voor de deur te krijgen. Pak je het schilderwerk samen met meerdere buren aan, worden die kosten al snel minder!

Voor je het weet is er ook bij jullie een straatschilder als Henk actief en ervaar je hoe fijn het is om zo’n vertrouwd gezicht in de buurt te zien.

Doe bij ons jouw collectieve schilderaanvraag en profiteer van kortingen die op kunnen lopen tot 20%.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland