Iedereen wil wel eens een nieuwe frisse inrichting van de woonkamer, maar waar te beginnen? Wat moet je hiervoor allemaal regelen en waar moet je rekening mee houden? Lees in deze bijdrage meer over het stappenplan voor de perfecte inrichting van je nieuwe woonkamer!

Binnenschilderwerk met metamorfose bij familie Crum

Afgelopen maand hebben wij bij de familie Crum uit Amersfoort de woonkamer een metamorfose gegeven! Zij zijn al jaren klant bij Eigenhuis Schilderplan en maken gebruik van ons onderhoudsabonnement. Ze wilden nu ook voor binnen een metamorfose realiseren en wij hebben de handen ineen geslagen! Wij hebben de planning uit handen genomen nadat we deze persoonlijk hadden doorgenomen. De familie Crum heeft zelf voor een mooie inrichting gezorgd.

Naast het binnenwerk heeft Eigenhuis Schilderplan ook de vloer gerealiseerd zodat alles onder één dak geregeld wordt. Door een goede afstemming met elkaar en te kijken naar kleurcombinaties is het eindresultaat verbluffend! Om een realistisch beeld te geven van zo’n metamorfose zal ik die verandering in stappen vertalen. Lees hieronder hoe wij samen met jou een metamorfose kunnen realiseren!

Stappenplan metamorfose met binnenschilderwerk

Stap 1: Zorg ervoor dat je weet wat jou stijl is en maak eventueel een moodboard voor jezelf. Hierdoor krijg je een sfeerbeeld met de kleuren die jij graag terug ziet in je (woon)kamer Heb je al meubels gekocht, of wil je een gedeelte van je huidige meubels behouden, houd dan wel rekening met deze stijl en kleurcombinaties. Een kleine maar heel ingrijpende verandering zou al een opvallend vloerkleed kunnen zijn, of een mooie keur op de wand.

TIP! maak het altijd iets gewaagder dan dat je in eerste instantie zou doen, hierdoor komt er net iets meer lef in de kamer en wordt de uitstraling warmer!

Stap 2: Wil je een nieuwe vloer of wordt de huidige vloer behandeld? Zorg dat je hele woonkamer leeg is voordat de vaklui komen om de vloer te leggen/behandelen. Als je een nieuwe vloer laat leggen of de bestaande vloer laat behandelen is het verstandig eerst het binnenschilderwerk uit te laten voeren. Dit voorkomt beschadigingen op de vloer.

Stap 3: Laat het binnenschilderwerk uitvoeren en zorg voor een goede planning als je met nog meerdere bedrijven te maken hebt. Als je de wanden en het plafond moet schilderen, begin dan het plafond en daarna de wanden. Heb je een open trap in de woonkamer en moet deze ook geschilderd worden? Schilder dan de treden om en om. Hierdoor kun je nog wel gemakkelijk naar boven of beneden!

TIP! maak een planning voor jezelf in Excel waarin je alle afspraken met eventuele vaklui kunt noteren.

Eigenhuis Schilderplan biedt hulp bij de metamorfose en het binnenschilderwerk

Wil je hulp en advies bij jouw eigen metamorfose, of kijken wat een onderhoudsplan voor jouw betekent, dan helpen wij je daar graag bij! Het is momenteel 30 graden en het klinkt misschien nog ver weg, maar voordat je het weet is het november en kun je gebruik maken van de winterschilderkorting! Wij voeren graag binnenschilderwerk uit in de winterperiode en dan heeft jouw woonkamer weer een nieuwe look voor de kerst!

Laat je gegevens achter op het contactformulier of bel ons gerust. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en knappen samen met jou de woonkamer weer helemaal op!

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland