U kent dat wel. U had uzelf voor de vakantie voorgenomen om deze zomer echt het eigen huis aan de buitenkant te gaan schilderen. Het was er echt aan toe en anders zou het gaan bladderen en zou er houtrot gaan ontstaan en dat bevordert zeker niet de waarde van uw eigen huis. Maar nu is het alweer september er is nog niets gebeurd en als u diep in uw hart kijkt kunt u de moed er ook niet meer voor opbrengen om dit na uw werk in de late uurtjes of in de spaarzame vrije weekenden nog voor elkaar te krijgen.

Op zoek naar een (professionele) schilder dus…

Op zoek naar een schilder dus! Het liefst zo goedkoop mogelijk. (Hierin bent u overigens niet alleen: bijna driekwart van de mensen die een klusjesman inhuurt betaalt hem ‘handje contantje’. NRC) U kent nog wel een mannetje die voor een laag uurtarief het klusje voor u wil opknappen.

U bespreekt mondeling een prijs en hij begint en bouwt een steiger. Uw eigen huis is erg hoog. De klusjesman kan er nog niet met zijn steiger bij. Hij leent uw keukentrapje en zet die er nog even bovenop om zo het hoge gedeelte te kunnen bereiken. Niet veel later een grote klap…

Had u nu maar een professionele schilder

De klusjesman was niet verzekerd en u heeft de opdracht gegeven, wie draait er nu op voor de kosten die voortkomen uit het feit dat deze man levenslang in een rolstoel zit?

Waarschijnlijk had u het zich van te voren niet gerealiseerd, maar u bent aansprakelijk voor de medische kosten, de gederfde inkomsten en daarnaast heeft u levenslang het gevoel van had ik maar…

Wilt u dit risico lopen? Of gaat u naar een gerenommeerd bedrijf en sluit u zo deze risico’s uit? Ik zou het wel weten!!

De voordelen van een professionele schilder

Hieronder vindt u drie belangrijke verschillen tussen een professionele schilder en een ‘klusjesman’ die u zeker moet weten voor u een keuze maakt.

Een professionele schilder:

  1. Bij een ongeval loopt u geen risico. Een professionele schilder is namelijk goed verzekerd voor ongevallen.
  2. U heeft bij een professionele schilder altijd garantie.
  3. Is de professionele schilder ziek? Dan is er altijd vervanging.

De ‘Klusjesman’ uit de buurt:

  1. Als een klusjesman een ongeluk heeft draait u op voor de medische kosten.
  2. U heeft bij een klusjesman niet dezelfde garanties als bij een professionele schilder.
  3. Is uw klusjesman ziek? Dan is er niet zomaar vervanging.

Maar er is zelfs nog een betere optie. Wanneer u kiest voor een onderhoudsabonnement, betaalt u maandelijks een bedrag. U spreidt zo de kosten en hebt de zekerheid dat het schilderwerk aan uw huis de komende 10 jaar in perfecte staat verkeerd.

Kijk voor meer info op www.eigenhuisschilderplan.nl

 

Bron: NRC.nl 23 juni 2017

 

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland