Houtrot behandelen? Lees deze tips!

Wilt houtrot behandelen? Houtrot is een schimmel die ontstaat wanneer er een luchtvochtigheid van meer dan 20% is en de buitentemperatuur boven de 18 graden is. Houtrot kan schade toebrengen aan uw houten constructies. Daarom is het erg belangrijk deze plekken op de juiste wijze te behandelen. Wij vertellen u hoe u het beste houtrot kunt behandelen. Lees snel verder voor meer informatie.

Verwijder het rotte hout

Verwijder eerst het rotte hout met een krabber, maar doe dit vrij voorzichtig. Zorg ervoor dat u al het rotte hout weg krabt, omdat het hout anders verder gaat rotten. Echt al het hout dient verwijderd te worden.

Laat de reparatieplek drogen

Zorg ervoor dat u de reparatieplek goed laat drogen. Doe dit op zijn minst een aantal dagen en let goed op of de plek droog is.

Zorg voor een schone ondergrond

Zorg ervoor dat u de ondergrond en intacte verflagen goed schoon en vetvrij maakt en laat nogmaals het hout goed drogen.

Breng een houtrot impregneer aan

Breng vervolgens een houtrot impregneer aan. Dit middel zal diep in het hout doordringen en ervoor zorgen dat de schimmelsporen verdwijnen. Het is belangrijk dit 6 uur te laten drogen.

Breng een twee componenten houtrotvuller aan

Breng vervolgens een twee componenten houtrotvuller aan. Volg hierbij goed de gebruiksaanwijzing, zodat het goed kan uitharden. De houtrotvuller brengt u aan met een plamuurmes. Zo zal de plek goed worden opgevuld en kunt u het daarna goed schuren.

Schuur het bewerkte oppervlak

Zorg er als laatste voor dat u het bewerkte oppervlak goed schuurt. Vervolgens schildert u het hout. Gebruik een speciale primer voor de reparatieplek, voordat u de rest in de primer zet. Zo zorgt u ervoor dat het hout weer geheel als nieuw oogt en u er langer plezier van heeft.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland