Houtrot schade aan mijn woning, help! Hoe los ik dat op?

Houtrot schade Eigenhuis SchilderplanHet is een van de grootste nachtmerries van een Eigenhuis bezitter. Houtrot schade aan uw woning. Dit zijn onaangename verassingen die zomaar tijdens het uitvoeren van het schilderwerk naar voren kunnen komen. De kosten voor het herstellen of vervangen van houtrot schades zijn vaak tien keer zo groot als de kosten voor alleen schilderwerk. Kortom, voorkomen is beter dan genezen. Hoe u houtrot kunt herkennen, leest u in deze blog van kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder.

Eerst meer over hoe houtrot kan ontstaan. Hout komt in de buitenlucht in aanraking met veel verschillende invloeden. Uiteraard regen, wind en temperatuurverschillen. Maar ook schade van buitenaf die u per ongeluk zelf aanbrengt, dat noemen we mechanische schade. En niet te vergeten vervuiling. Dit alles bij elkaar zorgt voor een aantasting van het verfsysteem, wat weer leidt tot sneller activering van schimmels. Want vaak zijn schimmels de oorzaak van het aantasten van hout. Schimmels zitten doorgaans al in hout, maar worden alleen actief als er sprake is van een voor hen gunstige leefomgeving. Denk aan een temperatuur tussen de 5 en 40 graden celsius, een houtvochtpercentage van meer dan 21% en de aanwezigheid van zuurstof. Eigenlijk veel voorkomende omstandigheden in ons kikkerlandje. Maar ook aantasting van binnenuit is zeker mogelijk. Daarom is regelmatig schilderen zeer belangrijk. Daarmee maakt u de kans op houtrot schades vele malen kleiner.

Mocht het dan toch mis zijn gegaan, en is er houtrot in uw woning aanwezig? Hoe lossen wij dit dan op?Eigenhuis Schilderplan frezen

Het (deel)vervangen van het onderdeel is de meest rigoureuze en de kostbaarste oplossing. Er moet een houtrot specialist of timmerman aan te pas komen, die hebben vaak op korte termijn geen tijd. In veel gevallen zijn er ook andere mogelijkheden. Onze Eigenhuis Schilders kunnen (kleinere) houtrot plekken repareren met epoxyhars. Een goede en snellere oplossing in plaats van het volledig vervangen door nieuw hout. Met epoxy kan er op een duurzame manier houtrot worden gerepareerd. Zo heeft dit product in tegenstelling tot andere herstelmethodes diverse voordelen die ervoor zorgen dat het hout een stuk langer meegaat. Epoxy beschikt over een groot hechtvermogen, is waterbestendig, elastisch en vrij sterk. Dit zorgt ervoor dat het product zeer geschikt is voor het repareren van hout. Hout werkt en epoxy vangt deze spanning op. Het werkt als het ware mee met krimpen en uitzetten van het hout. Kortom een goede manier op houtrot schades aan te pakken!

Onze Eigenhuis Schilders weten hoe ze met houtrot reparaties om moeten gaan. Zij kunnen dit dan ook voor u verhelpen, al dan niet in combinatie met een nulbeurt van het Eigenhuis Schilderplan.

Want dat laatste, schilderwerk uit laten voeren via een onderhoudsabonnement, is toch wel de mooiste manier om de kans op houtrot zo klein mogelijk te maken. Lees hier meer over hoe gemakkelijk ons onderhoudsabonnement in zijn werk gaat. 

Wie weet kunnen wij ook u helpen om het schilderwerk aan uw woning op orde te houden.

Wilt u meer blogs lezen van Jeroen? Dat kan!

Warmte en buiten schilderen | Vakantiegeld, waar besteedt u het?Slecht binnenwerk beinvloedt uw buiten schilderwerk | Op pad met Eigenhuis Schildercoach Jeroen | Bent u #samensterk met uw buren? | Kwaliteit van schilderwerk, wat is dat nu? | Schilderabonnement daar zit ik toch voor altijd aan vast? | Om je vingers bij af te lakken, de Eigenhuis Schilder Spies

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland