Hoe verwijder ik nicotinevlekken op mijn wand of plafond?

Bent u wel eens in een woning geweest waar veel wordt gerookt? Of rookt u zelf binnen en zijn uw wanden en plafonds inmiddels vergeeld door de nicotine? Of wellicht heeft u net een nieuwe woning gekocht waar is gerookt en de wanden toe zijn aan een frisse kleur? Er is niets fijner dan weer in een woonkamer te leven zonder nicotinevlekken op wanden of plafonds. In deze blog leest u de gouden tip voor een frisse, schone en nicotinevlekken vrije wanden en plafonds!

De oorzaak van nicotinevlekken

Waarschijnlijk niet anders dan verwacht worden nicotinevlekken veroorzaakt door sigarettenrook van de sigaret. De rookaanslag vestigt zich in de wanden en plafonds wat zich uit in gele en bruine vlekken. Om de nicotinevlekken in de toekomst niet meer terug te laten keren is er maar één oplossing: stoppen met roken. Maar dat is voor de meeste mensen makkelijker gezegd dan gedaan. U vindt hieronder dan ook de oplossing voor het verwijderen van de nicotinevlekken.

Nicotine verwijderen plafond: de oplossing

Het verwijderen van nicotinevlekken in huis is een lastige klus, maar het eindresultaat mag er zijn. Hieronder vindt u het stappenplan om de nicotinevlekken van uw wand of plafond te verhelpen.

  1. Reinig de oppervlakte waar de vlek zichtbaar is met Universol. Op deze manier wast u de meeste nicotine van de wanden en plafonds af.
  2. Laat de oppervlakte goed drogen voordat u begint aan de volgende stap.
  3. Behandel de oppervlakte met een voorstrijk speciaal voor vlekken. Wat hierbij belangrijk is, is dat het op synthetische basis moet zijn. Nicotine lost op in water en de synthetische basis zorgt ervoor dat de vlekken worden geïsoleerd en de vlekken niet na het sausen weer terug keren. Een goed voorbeeld van een product is Albastine Voorstrijk Vlekken en is verkrijgbaar bij een doe-het-zelf zaak.
  4. Nadat de voorstrijk goed gedroogd is kan het oppervlakte worden behandeld met een muurverf. Dit kan met zowel een water gedragen als een synthetische muurverf. Of om de boel op te fleuren een nieuw behangetje eroverheen!

Zorg er tijdens het behandelen van de nicotinevlekken ten alle tijden voor dat alle andere onderdelen, zoals vloeren en meubels, goed zijn afgedekt om te voorkomen dat tijdens het sausen verfspetters belanden op plekken waar u dat niet wilt.Nicotine Eigenhuis Schilderplan

Uw schilderwerk professioneel laten uitvoeren?

Is er zo veel gerookt in de woning dat u het niet ziet zitten om zelf de kwast te pakken om de nicotinevlekken te verwijderen? Wilt u niet zelf de tijd investeren om de nicotinevlekken te verhelpen dan kunnen wij dit uiteraard ook voor u doen. Wij frissen uw woonkamer in no-time weer op! Klik hier voor het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Tevens kunt u tijdens de winterperiode ook gebruik maken van extra winterschilderkorting bekijk hiervoor winterschilderpagina.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland