In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Arie van der Vlist uit Stolwijk.

Stel je eens voor, wie is schilder Arie en wat doet hij zoal?

Ik ben Arie van der Vlist, eigenaar van familiebedrijf van der Vlist Schilderwerken. Het bedrijf bestaat al sinds 1875, meer dan een eeuw schilders ervaring. Ik sta nu ruim 25 jaar aan het roer. Naast de taken die bij het eigenaarschap van het bedrijf horen, werk ik ook graag mee op de werkvloer. Ik zit nog graag met mijn vingers in de verf!

Waarom heb je destijds gekozen voor het schildersvak?

In eerste instantie had ik niet de ambitie om het bedrijf over te nemen. Het is mij zeker niet opgelegd om de opvolger te worden. Ik kwam meewerken op de verschillende schilderklussen. Zo ben ik er ingerold en toch verliefd geworden op het schildersvak.

Eigenhuis Schilder Arie Vlist Stolwijk

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Ha, mooie vraag! Nou, waar we echt heel hard om gelachen hebben, was een mooie actie van een dorpsgenoot. We waren buiten aan de slag, en gingen even naar binnen voor een kop koffie en een broodje. Kwasten in de pot en op naar de koffie. Toen we terugkwamen stonden we voor een extra klusje…. Alle kwasten stonden ondersteboven met alle stelen in de verf! De dader stond om de hoek te lachen om onze verbaasde gezichten. Gelukkig konden wij er ook om lachen!

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik mag graag een potje tennissen met mijn zoon. Andere sport die ik echt graag doe is wielrennen. Dit jaar ben ik met vrienden van Stolwijk naar Berlijn gefietst. Dat was echt een prachtige ervaring. En mijn creativiteit kan ik kwijt in het amateurtoneel. We zijn nu hard aan het repeteren voor een mooi stuk Haar naam was Sarah, in verband met 75 jaar bevrijding.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je onze abonnees meegeven?

Wat erg belangrijk is, mede om de buitenkant goed te houden, is het binnenschilderwerk. Openstaande kitnaden en verbindingen zorgen voor vocht in het hout. Dit kan aan de buitenkant weer voor problemen zorgen. En extra tip, let er bij het schuren op dat je niet te grof schuurt. Voor je het weet zijn er kale kanten en is er weinig laagdikte.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland