In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Jos Vermeuelen uit Wijchen.

Stel je eens voor, wie is schilder Jos en wat doet hij zoal?

Ik ben Jos Vermeulen en heb een klus- & schildersbedrijf in Wijchen, bij Nijmegen. Ik ben een man van mijn woord, als ik een afspraak maak met een klant kunnen ze van mij op aan. Ik werk graag nauwkeurig en netjes. Ik doe er alles aan om de werkplek schoon te houden en dat het schilderwerk naar tevredenheid van de klant af te leveren. Het is ook belangrijk om zo goed mogelijk advies te geven. Als ik het met een voorgestelde werkwijze niet eens ben, zal ik het zeker ook met de klant overleggen en kijken naar een oplossing.

Als ik klaar ben met het schilderwerk duik ik graag even heerlijk op de bank en kijk tv. Even lekker het hoofd leeg maken. Nieuws en een film, kunnen mij wel boeien. Tevens ben ik zeer leergierig als het gaat om nieuwe producten en materialen op schildersgebied. Ik volg nieuwe trends op de voet!

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Voor mij is dat simpel, door mijn werk maak ik mensen blij. Ze vinden het super om te zien hoe het huis weer is opgeknapt als het schilderwerk gedaan is. Ik betrek de klant er graag bij, zodat ze weten wat ik allemaal doe als ik bij hen bezig ben. Ik vind het heerlijk om in de buitenlucht te werken, ben een echt buitenmens. In het schildersvak kan ik mensen blij maken en lekker buiten werken combineren. Wat wil een mens nog meer?

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Bij een van mijn vorige opdrachten voerde ik sauswerk uit aan een appartement. De wanden waren echt heel slecht gedaan door vorige eigenaar. Ze zaten vol met strepen. Het waren nogal lange wanden, ongeveer 15 meter. De klant zei mij, “als jij dit voor elkaar krijgt zonder strepen, eet ik mijn hoed op!” Helaas jammer voor de klant, hij kon aan het hoedje beginnen toen ik het schilderwerk opleverde. ☺ Dat was wel lachen, heb hem toch maar gezegd laat hoedje maar heel.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Of het verrassend is weet ik niet, maar ik ga graag een paar keer per jaar op vakantie. Samen met mijn vriendin regelmatig een hotelletje kan ik echt van genieten. We houden van uitgaan, en luisteren graag muziek. Kortom,we proberen samen te genieten van elke dag van het leven!

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Hou het schilderwerk netjes en schoon. Ondanks dat u gebruikt maakt van Eigenhuis Schilderplan is het belangrijk om het schilderwerk zo nu en dan met een niet ontvettend wasmiddel schoon te maken. Maak onder de dorpels schoon, haal vuil en vooral zand weg. Maak de naden onder glaslatjes goed schoon, en vooral bij de aluminium profielen bij kiep-kantel ramen. De hoekjes kunnen nog al eens verstopt raken en water kan daardoor niet weg. Met als gevolg, houtrot! Uiteraard kunnen wij buiten de geplande schildersbeurten van het Eigenhuis Schilderplan, ieder jaar uw houtwerk schoonmaken. Extra service naast het schilder abonnement.

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland