Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. In het kader van; Wie komt er bij u schilderen? Deze keer onze schilder Leo Gorree.

Stel je eens voor, wie is schilder Leo Gorree en wat doet hij zoal?

Ik ben in het jaar 1976 begonnen als leerling schilder. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt en werk nu sinds 2013 bij Ronny Meertens van Verfijnd Schilders- en stucadoorsbedrijf. Ik werk hier nog aldoor met groot plezier. Sinds een jaar doe ik nu ook veel werk voor Eigenhuis Schilderplan. We hebben nu behoorlijk wat werk verricht en elke klant waar ik werk, is tot nu toe altijd zeer tevreden over het werk en resultaat. Daardoor ga ik met een goed gevoel weer naar de volgende klant.

Waarom heb je destijds gekozen voor het schildersvak?

Op vroegere leeftijd, dus heel lang geleden…  kwam ik er al snel achter dat mijn ambitie toch in het schildersvak lag. Ik ben toen de schilders opleiding gaan volgen en heb die volledig afgerond. Mijn liefde voor het vak zit hem in het mooi maken.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Nou, laatst heb ik erg gelachen om een collega schilder. Mijn collega had een stuk glasvezelbehang even voor nood op een open emmer met lijm gelegd. Door de drukte had hij hier niet meer aan gedacht. Met de schaft ging hij op deze emmer zitten en zakte zo in de behanglijm. Een beetje leedvermaak, maar ik lag er behoorlijk dubbel van.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Als ik niet op de ladder sta ben ik veel te vinden op het voetbalveld. Ik heb als hobby scheidsrechter dit doe ik al een jaar of 5 met veel plezier .

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je onze abonnees meegeven?Leo Gorree Eigenhuis Schilderplan

Ieder jaar het houtwerk aan de buitenkant van uw woning schoonmaken. Dit voor het langer goed houden van uw schilderwerk. En daarnaast om de 3 jaar alles weer goed inspecteren en bijwerken. Hiermee voorkomt u dat het houtwerk gaat rotten en dat u in 1 keer een grote rekening krijgt voor het herstel van het houtwerk. Kleine moeite en het scheelt u dus uiteindelijk ook in de portemonnee. Eigenlijk zoals het Eigenhuis Schilderplan ook doet!

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland