Regelmatig maken we een rondje langs onze vakmannen en -vrouwen. Deze keer William van den Berg, werkzaam op kantoor in Voorthuizen.

Stel je eens voor, wie is William en wat doet hij zoal?

Ik ben William van den Berg, onder andere Eigenhuis Schildercoach bij Eigenhuis Schilderplan. Daarnaast verzorg ik de administratie en maak verschillende analyses. Sinds 2015 zit ik hier op mijn plek en daardoor ben ik voor onze abonnees en vakschilders een bekend gezicht en stem. 🙂 Ik ben vaak de eerste persoon waar je mee in contact komt als je belt of mailt met ons kantoor. Ik sta elke dag met veel plezier en een lach voor iedereen klaar, om je zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Tijdens mijn studie commerciële economie heb ik mijn afstudeerstage gedaan bij Eigenhuis Schilderplan. Vanuit mijn stage ben ik blijven werken en dat doe ik inmiddels al meer dan 5 jaar met veel plezier. Dus geen bewuste keuze voor een schilder- en onderhoudsbedrijf, met commerciële economie kan je natuurlijk in veel branches aan de slag. Maar het kleine team en de persoonlijke benadering past goed bij mij. Voordeel is wel, als je werkzaam bent bij een schildersbedrijf kom je er pas echt achter hoeveel onderhoud er aan een woning nodig is. En dat is voor mijn eigen huis dan weer praktisch! 

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Ik mag graag voetballen met mijn vrienden op zaterdag. Daarnaast train ik nu voor de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Deze vindt altijd plaats in de laatste week van januari. Begin juni fiets ik de Alpe d´Huzes voor KWF kankerbestreiding. Gelooft u, net als ik, in een wereld waaraan niemand meer doodgaat aan kanker? Steun mij dan, iedere donatie is welkom! https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/WilliamBerg/

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Zoals je misschien weet hebben wij hier op kantoor Cinta, een hulphond in opleiding, rond dartelen. Inmiddels is ze bijna 10 maanden oud en gaat ze keurig naar buiten voor haar behoefte. Maar in het begin was dat natuurlijk wat anders…  Op de meest onverwachte plekken zijn we wel eens wat tegengekomen! Dat heeft hier op kantoor voor het nodige vermaak gezorgd. Maar wees gerust, inmiddels hebben we het allemaal opgeruimd 🙂 

Tot slot, welke onderhoudstip wil je onze Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Ik woon zelf in een oudere woning met op een paar plekken enkel glas. Op die plekken zorgt dit vaak voor condens op de ramen. Dit vocht kan in het hout trekken en voor problemen zorgen bij het buitenschilderwerk. En als je er niet op tijd bij bent zelf voor houtrotschades. Dat is niet iets wat je moet willen. Isolatieglas is de oplossing. Er is dan nauwelijks nog condens aan de binnenkant en het zorgt gelijk voor een hogere isolatiewaarde. Daardoor bespaar je ook nog op de energierekening 🙂 Dit is beter voor uw portemonnee, klimaat en het houtwerk!

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug of Arie van der Vlist.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland