Tips voor het schilderen van betonnen oppervlakken

  1. Maak het oppervlak schoon: Verwijder al het vuil, stof, olie, vet en andere verontreinigingen van het oppervlak. Gebruik een hogedrukreiniger of een borstel en een reinigingsmiddel om het oppervlak te reinigen. Zorg ervoor dat het oppervlak volledig droog is voordat u begint met schilderen.
  2. Repareer scheuren en gaten: Vul eventuele scheuren, gaten of andere beschadigingen in het beton op met een vulmiddel voor beton. Laat het vulmiddel volledig uitharden voordat u begint met schilderen.
  3. Gebruik een betonprimer: Gebruik een betonprimer die geschikt is voor de verf die u gaat gebruiken. Breng de primer gelijkmatig aan met een kwast of roller. Laat het drogen volgens de instructies op de verpakking.
  4. Gebruik verf op basis van acryl: Acrylverf is ideaal voor beton omdat het goed hecht en duurzaam is. Breng de verf aan met een kwast of roller en laat het drogen volgens de instructies op de verpakking.
  5. Breng meerdere lagen aan: Breng meerdere dunne lagen verf aan in plaats van één dikke laag. Laat elke laag goed drogen voordat u de volgende laag aanbrengt. Dit zorgt voor een betere dekking en een gelijkmatiger resultaat.
  6. Werk in een goed geventileerde ruimte: Het schilderen van beton kan schadelijke dampen produceren, dus zorg ervoor dat u in een goed geventileerde ruimte werkt. Open ramen en deuren en gebruik indien mogelijk een ventilator om de luchtstroom te bevorderen.
  7. Laat de verf volledig drogen: Laat de verf volledig drogen voordat u het geverfde beton weer gebruikt of aanraakt. Dit kan enkele uren tot enkele dagen duren, afhankelijk van de verf en de omgevingsomstandigheden. Raadpleeg de instructies op de verpakking voor de juiste droogtijd.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland