Dit zijn de 10 meest gemaakte schilderfouten

Wat zijn de meest gemaakte schildersfouten? Waarschijnlijk kent u wel enkele basisvaardigheden. Echter zijn er alsnog dingen die afgeraden worden of waarin fouten worden gemaakt. Wij hebben de 10 meest gemaakte schildersfouten voor u op een rij gezet.

1. Schilderen zonder voorbereiding

Een veelgemaakte fout is gaan schilderen zonder dit goed voor te bereiden. Een goede voorbereiden zorgt echter voor een mooier eindresultaat en voorkomt veel schoonmaakwerk.

2.Schilderstape vergeten

Ook het vergeten van schilderstape is een veelgemaakte fout. Met deze tape kunt u strakke randen creëren en morst u ook geen verf op plekken waar dit niet mag komen. Wel dient de tape verwijderd te worden voor de verf geheel is opgedroogd.

3. Niet genoeg verf hebben

Sommige mensen kopen niet genoeg verf en komen hier tijdens het schilderen achter. Het is vervelend als ze dan alsnog terug naar de winkel moeten om nieuwe verf te halen.

4. Muur vooraf niet schoonmaken

Wat mensen vaak vergeten, is het schoonmaken van de muur voor ze gaan schilderen. De kans is groot dat zij later alsnog haren en stof op de pas geverfde muur ontdekken.

5. Verkeerde kwast gebruiken

De verkeerde kwast gebruiken is een fout die veel gemaakt wordt. Voor het mooiste resultaat dienen kwasten gebruikt te worden die passen bij de verfklus. Doet u dit niet, dan wordt het resultaat minder mooi.

6. Niet rekening houden met weersomstandigheden

Als u buiten gaat schilderen, dient u altijd rekening te houden met de weersomstandigheden en luchtvochtigheid. Doet u dit niet, dan kan het schilderen van uw muren een flinke domper worden.

7. Geen primer gebruiken

Sommige mensen slaan de primer over. Dit zorgt er echter voor dat de verf beter hecht, waardoor er een mooier eindresultaat ontstaat.

8. Kwast geheel in de verf dopen

De kwast geheel in de verf dopen is zeker af te raden. U verspilt zo namelijk veel verf. Zorg er in plaats daarvan voor dat u de kwast voor een derde in de verf doopt.

9. Geen geduld voor de tweede laag

Sommige mensen brengen te snel een tweede laag aan. Het gevolg hiervan is zichtbare kwaststrepen en een minder mooi eindresultaat.

10. Droge roller gebruiken

En de laatste veelgemaakte fout: het gebruiken van een droge roller. Maak de roller altijd eerst even nat, maar overdrijf dit niet. Zo kunt u een stuk beter schilderen.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland