Binnen schilderwerk heeft over het algemeen minder onderhoud nodig dan buiten schilderwerk, omdat het niet wordt blootgesteld aan de elementen. Hier zijn enkele richtlijnen voor wanneer u verschillende soorten schilderwerk binnen zou moeten vernieuwen:

  1. Plafonds: Plafonds hoeven meestal niet zo vaak opnieuw geschilderd te worden als muren of houtwerk. U kunt het plafond opnieuw schilderen als het er vuil of vlekkerig uitziet of als er schade is aan het oppervlak.
  2. Muren: Het interval voor het opnieuw schilderen van muren varieert afhankelijk van de kwaliteit van de verf en de slijtage van de muur. Over het algemeen is het raadzaam om de muren om de 5-10 jaar opnieuw te schilderen. Als u merkt dat de verf begint af te bladderen, te barsten of te verkleuren, is het tijd om de muren opnieuw te schilderen.
  3. Kozijnen en deuren: Kozijnen en deuren moeten om de 3-5 jaar opnieuw geschilderd worden, afhankelijk van de kwaliteit van de verf en de mate van slijtage. Als u merkt dat de verf begint af te bladderen, te barsten of te verkleuren, is het tijd om de kozijnen en deuren opnieuw te schilderen.
  4. Houtwerk: Houtwerk zoals plinten, architraven en trapleuningen kunnen afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van de verf om de 5-10 jaar opnieuw geschilderd worden. Als u merkt dat de verf begint af te bladderen, te barsten of te verkleuren, is het tijd om het houtwerk opnieuw te schilderen.

Over het algemeen geldt dat hoe beter de kwaliteit van de verf en de uitvoering van het schilderwerk, hoe langer u tussen de onderhoudsbeurten kunt wachten.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland