Warmte isolerende verf: wat is het en wat doet deze verf?

Ben je benieuwd wat warmte isolerende verf is en wat deze verf precies doet? Of het nu warmte isolerende verf betreft of waterafstotende verf, beide verfsoorten bevatten eigenschappen die de verf als het ware beschermen. Deze beschermende eigenschappen zorgen ervoor dat de verf langer meegaat en minder snel afbladdert. Isolerende verf heeft deze functie en zorgt ervoor dat er geen vuil of vocht door de muur heen kan komen. De verf biedt een extra afsluitende laag. Als gevolg hiervan blijven je muren langer mooi, heb je minder snel last van vlekken en hoeven de muren ook minder vaak geschilderd te worden. Maar wat is warmte isolerende verf dan precies? Daar vertellen we je meer over in dit artikel.

Wat is warmte isolerende verf?

We vertelden net dat er diverse soorten isolerende verf zijn. Een andere isolerende verf is warmte isolerende verf. Wat deze verf precies doet? In warmte isolerende verf bevinden zich kleine keramische bolletjes. Deze bolletjes vormen samen een barrière. Deze barrière zorgt er vervolgens voor dat de warmteoverdracht vertraagd wordt. Dit betekent dat de warmte die zich in huis bevindt niet in de muren terecht kan komen. De warmte keer zich weer naar de kamer toe. Hierdoor blijft de warmte in de woning, zal het niet in de muren trekken en kan het ook niet naar buiten gaan. Isolerende verf werkt echter niet isolerend. Wil je je muren isoleren, dan kun je het beste voor een spouwmuurisolatie kiezen. Wel is het aanbrengen van warmte isolerende verf ideaal om de warmte in huis beter vast te houden. Je kunt dit het beste doen als je je woning net wat meer isolatie wilt geven, maar niet de gehele ruimte wilt isoleren.

Wat is warmte afstotende verf en wat doet het?

Warmte afstotende verf, wat is dat precies en wat doet deze verf? Er zijn diverse verfsoorten die afstotende eigenschappen bevatten. Deze soorten verf bieden muren op weer andere manieren bescherming. De beschermende eigenschappen van deze verfsoorten zorgen ervoor dat de muur langer meegaat. De verf blijft langer mooi en bladdert minder snel af. Warmte afstotende verf heeft een speciale functie die ervoor zorgt dat er geen vocht of vuil door de muur kan komen. De verf biedt tevens een extra afsluiting, waardoor er niet zomaar vlekken op de muur kunnen komen en je de vloer ook niet telkens hoeft over te schilderen. In dit artikel vertellen we je meer over warmte afstotende verf en hoe deze verf exact werkt. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is warmte afstotende verf?

Er zijn verschillende soorten afstotende verf, waaronder de warmte afstotende verf. Deze verf werkt op een heel eigen manier. In de warmte afstotende verf zitten keramische bolletjes. Deze kleine bolletjes vormen ook wel een barrière. Deze barrière vertraagt de warmteoverdracht. Hierdoor kan de warmte niet door de muren heen komen en wordt deze als het ware afgestoten. De warmte wordt weer terug de kamer in geleid, waardoor deze in de ruimte blijft. Het trekt niet de muren in en gaat dus ook niet naar buiten. Let wel op dat warmte afstotende verf niet geheel isolerende werkt. Je kunt dit gebruiken als je je huis van iets meer isolatie wilt voorzien. Wil je echter nog meer isolatie, dan kun je het beste voor een algehele isolatie van je ruimte kiezen.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland