De kosten van een schilder verschillen enorm. Gaat het om buiten- of binnenschilderwerk en wilt u veel of weinig laten schilderen? Als u veel laat schilderen, zoals een hele woning, maken schildersbedrijven vaak gebruik van een totaalprijs door middel van een offerte.

Schema Eigenhuis SchilderplanMaar wat kost buitenschilderwerk voor uw woning? Dat verschilt enorm per type woning en is lastig om zonder details van uw woning iets over te zeggen. Zijn uw dakgootlijsten van hout of heeft u één of meerdere dakkapellen op de woning? Dan is de prijs aanzienlijk anders dan alleen een voor- en achterdeur en een aantal ramen. Bij een tussenwoning begint de investering vaak vanaf € 2.000,-. Bij een hoekhuis of 2 onder 1 kap moet u al snel uitgaan van een investering vanaf € 3.000,-. Bij een vrijstaande woning begint het schilderwerk vaak vanaf € 4.000,-. Zoals u ziet verschillen de prijzen enorm en is het volledig afhankelijk van de hoeveelheid en de huidige conditie van het schilderwerk. Wilt u weten wat het schilderwerk aan uw woning gaat kosten? Doe de postcodecheck en u weet direct waar u aan toe bent.

Waaruit bestaan de kosten van een schilder?

De kosten voor buitenschilderwerk bestaan over het algemeen voor 85% uit arbeid. De overige 15% bestaat uit verf en overige kosten, zoals een opstart-, milieu- en steigerkosten. Voor woningen jonger dan 2 jaar geldt het 21% btw-tarief. Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan geldt het lage btw-tarief van 9%. Wilt u meer weten over het btw-tarief van schilderwerk? Kijk dan op de website van de Belastingdienst.

In de prijs van het schilderwerk is veel opgenomen, maar niet alles. Het is belangrijk om vooraf te weten wat wel en niet in de prijs is opgenomen om zo offertes goed te kunnen vergelijken. Zo is vaak klim- en steigermateriaal voor moeilijk bereikbare delen niet opgenomen in de aanbieding. Tevens wordt houtrot herstel vaak niet opgenomen in de prijs voor het schilderwerk. Vooraf is het namelijk lastig om te bepalen of en eventueel hoeveel houtrot er aanwezig is. Dit is wel zo eerlijk voor het schildersbedrijf natuurlijk.

Hoe kunt u geld besparen?

Het buitenschilderwerk is een belangrijk onderdeel van uw woningonderhoud. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar beschermt ook het houtwerk van de woning. Slecht onderhoud zorgt er voor dat op den duur het houtwerk vervangen moet worden. Moet uw woning geschilderd worden? Wacht dan niet te lang en voorkom extra kosten.

Burenkorting Eigenhuis SchilderplanWilt u profiteren van korting op uw schilderwerk? Waarom niet samen schilderen met uw buren? Vanaf 2 woningen kunt u al profiteren van flinke burenkorting. Hoe groter het collectief hoe hoger de burenkorting. Wij helpen u graag op weg met het vormen van een collectief. Bekijk de burenkortingpagina voor meer informatie.

Wilt u weten waar u de komende tijd aan toe bent? Kies dan voor een schilderabonnement. Voor een vast bedrag per maand wordt het schilderonderhoud voor de komende tien jaar van u overgenomen. Direct weten wat het maandbedrag is voor uw woning? Doe dan de postcodecheck.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland