Wees blij met het woningonderhoud van nu!

Die goede ouwe tijd… De tijd waarin zoethout nog een dubbeltje kostte en er meer bier gedronken werd dan water… Voor schilders was het echter hard werken. De schilder moest zelf de verf maken met de kleuren die moeder aarde ter beschikking stelde. Het was een tijdrovend werkje wat dan terug te zien was in de kosten voor de woningeigenaar.

Tegenwoordig wordt verf ‘gewoon’ mechanisch gefabriceerd en staan we eigenlijk niet meer stil bij het bijzondere product ‘verf’. Wat echter hopelijk nooit zal verdwijnen is het vakmanschap van een echte schilder. Heeft dit vak nog toekomst?

“Weet u trouwens waar de term ‘Schilder’ vandaan komt? In de Middeleeuwen pleegden de Meesterschilder samen met zijn gezellen het woningonderhoud in de stad. Ze schilderen ook het heraldisch wapen op de wapen’schilden’ van de stad. Vandaar dat deze mensen ‘schilders’ genoemd werden.”

Ouderwets vakkundig woningonderhoud, heeft dit nog toekomst?

Ons antwoord: JA! Het vakkundige woningonderhoud zoals dit al eeuwen wordt uitgevoerd zal nooit verdwijnen om de simpele reden dat woningbezitters gaan voor kwaliteit als het op hun woning aankomt. De manier waarop het woningonderhoud tot stand komt zal echter wel veranderen. Zo vertelt Rijk de Nooy (71, 8e generatie De Nooy) dat toen hij jong was de schilder op de fiets kwam met de houten ladder op de rug om mondeling een prijs te noemen en het woningonderhoud uit te voeren. De fiets werd op den duur een auto. De houten ladder werd van aluminium. De mondelinge prijs werd een offerte… Maar nu? In 2015?

“Die aluminium ladders waren niet zo’n succes. Ze waren bijna onderhoudsvrij, alleen ’s winters vroren je handen vast aan het aluminium! Daarom wordt er nog steeds veel gebruik gemaakt van houten ladders. Evert Jan van Norden.”

Hoe mooi zou het zijn om de vakkundigheid van een vakschilder te benutten terwijl u gebruik maakt van hedendaagse technieken om de offerte aan te vragen en het woningonderhoud te volgen? Er waren tijden dat een schilder gebeld moest worden om een afspraak te maken. Dan moest u uw etentje schrappen of later naar werk zodat er een schilder langs kon komen om het huis te bekijken. Vervolgens duurde het twee weken voor de offerte op de mat lag. En dan moet het gehele proces herhaalt worden als u offerte wil vergelijken. Dan bleef u koffie inschenken voor schilders! Ok, misschien is dit iets overdreven, maar we willen hiermee wel duidelijk maken dat dit tegenwoordig toch gewoon anders zou moeten kunnen? En dat kan!

Woningonderhoud met uw tablet

Het CBS meldt op 28 november 2013 dat al 45% van de huishoudens een iPad in huis heeft. Dit percentage is sindsdien alleen maar gegroeid. De kans is dan ook groot dat u een tablet of een smartphone in huis heeft. Deze worden echter nog bijna niet ingezet voor het tot stand laten komen van woningonderhoud. Eigenhuis Schilderplan doet dit wel.

We combineren persoonlijk contact met de handigheid van de nieuwe technologieën. Zo kunt u met de tablet of smartphone binnen 1 minuut achterhalen wat uw woning in woningonderhoud zal gaan kosten. Daarnaast kan het gehele offerte proces digitaal doorlopen worden. Deze offerte krijgt u dan binnen 48 werkuren in de mail zodat u die rustig kunt bekijken. Vervolgens wordt het woningonderhoud uitgevoerd door professionele schilders met het AF-Erkend keurmerk. U kunt dus op úw tijd het woningonderhoud regelen zodat u zorgeloos kunt wonen. Dát is het woningonderhoud van nu.

Zoeken per provincie

Groningen
Friesland
Overijssel
Zeeland